KLÍMATISZTÍTÁS / KARBANTARTÁS

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen árajánlatot egyszerűen a lap alján!

A klíma rendszeres és szakszerű karbantartása kiemelten fontos, hiszen nem csupán az egészségügyi kockázatokat csökkenti, hanem hozzájárul a klíma hosszabb élettartamához és megbízható működéséhez is. A rendszeres karbantartás elmulasztása nemcsak kellemetlen szagokat eredményezhet, de a baktériumok és kórokozók szaporodásához is vezethet, ami közvetlenül károsíthatja az egészségünket. Ezért nem csak a megfelelő műszaki állapot, hanem az egészségügyi szempont is hangsúlyos érv a karbantartás mellett.

A klímakarbantartás során a következő lépéseket végezzük:

 • Beltéri egység teljes tisztítása
 • Szűrő- és burkolattisztítás
 • Belső részegységek tisztítása
 • Funkciótesztelés
 • Hőcserélő tisztítás és fertőtlenítés
 • Kondenzvíz elvezetés ellenőrzése
 • Cseppvíztálca fertőtlenítése és gombamentesítése
 • Kültéri egység tisztítása
 • Elektromos csatlakozások ellenőrzése és utánhúzása
 • Gázszivárgás ellenőrzése
 • Tesztüzem

Az átlagos klíma nagy mennyiségű levegőt mozgat meg, és a rendszeres használat során rengeteg por és pollen is felgyülemlik benne. Ezek a szűrőkben és a klíma belső részeiben megtapadnak, ahol penész keletkezhet. Ezért a klíma rendszeres tisztítása nemcsak az egészségünk, hanem a villanyszámlánk és a klíma élettartamának szempontjából is lényeges.

A klímaberendezés működése közben fellépő rezonancia és az évek alatti kopások elkerülése érdekében rendszeres karbantartásra van szükség. Az időben elvégzett klímakarbantartás megakadályozza, hogy a kültéri egység meghibásodjon, például az évek alatt porladó gumibakok miatt.

Klímaszervíz

Sok meghibásodás elkerülhető lenne, ha azonnal cselekednénk. Ha észleljük, hogy a klíma nem szokásos teljesítménnyel működik, vagy gyakrabban kapcsol ki és be, az már jelzi, hogy valami nincs rendben. A legtöbb esetben a klímatisztítás megoldhatja a problémát, beleértve mind a kültéri, mind a beltéri egységet. A karbantartás során ellenőrizzük a többi részegységet, a hűtőközeg mennyiségét és nyomását, valamint fertőtlenítik a kiszerelt részeket.

Az intenzív, egész éves klímahasználat esetén javasolt a gyártó által előírt időszakok között is elvégezni a klímatisztítást. Az időben elvégzett karbantartás megakadályozza a készülék hatásfokának csökkenését és a gyakori ki- és bekapcsolást.

Ha a klíma nem működik megfelelően, az számos okra vezethető vissza, beleértve elektromos hibákat, kondenzvíz elvezetési problémákat és hűtőközeghiányt.

Klíma karbantartás garanciával?

Vállalkozásunk elkötelezett abban, hogy megbízható és szakszerű klímakarbantartási szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. Kiemelt figyelmet fordítunk az ügyfelekkel való kommunikációra és a munkavégzés során az ingóságok védelmére, a falak festésének épségére és a hulladékok maradéktalan eltávolítására. A klímakarbantartást 1 év garanciával végezzük.

Ha Ön is szeretné elvégezni a klíma tisztítását, figyelembe kell vennie, hogy ezzel elveszítheti a garanciát, és könnyen előfordulhat, hogy a klíma burkolata megsérül. Ezenkívül a beltéri egység részegységeinek szakszerű szétszerelése, majd az üzembiztos összeszerelése komoly szakismeretet és tapasztalatot igényel. A kültéri egység tisztítása és az elektromos részegységek ellenőrzése, valamint a rezgéscsillapító bakok cseréje és egyéb részegységek állapotának ellenőrzése szintén fontos lépések. Az utolsó lépések közé tartozik a hűtőközeg nyomásának ellenőrzése és szükség esetén való utántöltése.

Segítsünk?

Amennyiben további kérdései vannak, vagy segítségre van szüksége a klíma karbantartásával vagy javításával kapcsolatban, kérjük, 

Hívja munkatársunkat a +36 30 910 9922-es vagy a +36 30 276 4675-ös telefonszámon.

Mennyi időnként kell karbantartani?

A légkondicionáló éves használatától és a gyártó által meghatározott éves használattól függően javasolt évente legalább kétszer elvégezni a klíma tisztítását és szükség esetén a karbantartását. Ez a gépi átvizsgálás segít elkerülni a technikai hibákat, és hozzájárulhat a klíma hosszabb élettartamához. A klíma karbantartás és tisztítás során ellenőrzik a hűtőkörmennyiséget és nyomást, az elektromos vezetékek állapotát, valamint a kondenzvíz akadálymentes  kifolyását.

Kérjen árajánlatot!

ÁSZF